Hiervoor zetten wij de wekker

AdobeStock 302043336

Martine (coördinatrice CompanyWorks) vertelt.

Als je samenwerkt met CompanyWorks is de kans groot dat je haar vrolijke stem al eens door de telefoon hoorde. We hebben het over Martine Belkasmi die nu ruim anderhalf jaar de rol van coördinatrice bij CompanyWorks vervult. Sinds 2010 is Martine aan de organisatie verbonden, eerst via CompanyWorks (voor particulieren) en nu dus binnen de zakelijke tak van ons bedrijf. Wat maakt haar werk de moeite waard?

“Regelen is mijn ding. Dat moet ook wel in de functie van coördinatrice. Als een nieuwe klant bij ons aanklopt, is het zaak dat deze volledig ontzorgd wordt bij het vinden van een passende schoonmaker. Voor het maken van een goede match inventariseer ik eerst de bedrijfssituatie van de opdrachtgever. Ik probeer aan zoveel mogelijk informatie te komen; wat voor bedrijf is het, wanneer kan er gewerkt worden, zijn er nog bijzondere wensen? Soms zijn er heel specifieke eisen. Een voorbeeld is een opvang die in een kleine gemeente een schoonmaker zocht. Vanwege de privacy van de bewoners was het belangrijk dat de schoonmaker geen banden had met de mensen en hen niet persoonlijk kende. Dat zijn de uitdagingen, daar moet je nauwkeurig en discreet mee omgaan. Na het maken van de match houd ik op afstand toezicht zodat ik weet wat er speelt. Het verschilt per klant in hoeverre ik ‘zichtbaar’ ben, de meesten vinden het een-op-een contact met hun schoonmaker juist erg prettig.”

“Zowel voor de schoonmaker als de opdrachtgever ben ik het aanspreekpunt. Ik houd me op de achtergrond, maar ik ben er wel! Vaak merk ik dat dát hetgeen is wat beide partijen zo fijn vinden: dat er iemand is die een beetje ‘waakt’ en een oogje in het zeil houdt. Dat is ook het mooie van mijn baan. Ik leg het contact, creëer vertrouwen en ben op die manier de spil van jarenlange samenwerkingen. En ja, soms moet je weleens streng zijn. Maar over het algemeen is het vooral samenwerken op een open en eerlijke manier. Het moet wel leuk blijven!”

Actueel
Blog